7 Ocak 2011 Cuma

Türk Çimento Sektörü 100’üncü Yılını Kutluyor.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İğnebekçili dün gerçekleşen basın toplantısında 1911-2011 arasındaki 100 yıllık süreci değerlendirmenin yanısıra sektörün geleceğe yönelik hedeflerini de anlattı.
“Hayatın yapıcı gücü olma” sloganı ile sektörün 100. yılını çeşitli etkinlikler ile kutlayacaklarını belirten İğnebekçili 1911 yılında üretim kapasitesi sadece 20 bin ton olan çimento sektörünün 100’üncü yılında 66 milyon tonun üzerine çıkarak üretim ve ihracatta Avrupa liderliğine, dünyada ise üretimde Çin, Hindistan ve ABD’den sonra 4’üncü, ihracatta da 3’üncü sıraya yerleştiğini açıkladı.

Çimento üretiminin çevre üzerindeki olumsuz etkilerini bildiğimizden, bizim açımızdan sektörün gelecek hedefleri arasında “sürdürülebilirlik” konusuna öncelik verildiğini duymak önemliydi.

TÇMB’nin, ikinci yüzyılda odaklanacağı en önemli konunun çevre olacağını belirten İğnebekçili, çimento sektörünün bugün, en başta baca gazı emisyonları olmak üzere, atık su deşarjları, toprak kirliliğinin önlenmesi ile atıkların azaltılması ve bertarafı gibi çevresel bileşenlere dair tüm ulusal kanun ve yönetmeliklere uygun olarak üretim yaptığının altını çizdi; sektörün tüm çevresel ölçümleri bağımsız akredite laboratuarlar tarafından yapılmakta olup toz emisyonlarının baca gazı toz tutma sistemleri ile önlendiğine dikkat çekti ve “Sürdürülebilir kalkınma, 100’üncü yılında Türk çimento sektörünün temel politikası olacak” dedi.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder