4 Ocak 2011 Salı

Her Şey Eskizle Başladı

Tüm disiplinleriyle tasarım, en yalın, en samimi ve en ilham verici haliyle  bu sergide! 11.1.2011 tarihinde Tasarım Parkı’nda kapılarını açacak “Her şey Eskizle Başladı” sergisi, profesyonellerin eskiz defterlerine ayna tutuyor.

Tasarım Parkı, gelmekte olan yeni yıla, yeni bir başlangıç niteleğindeki “Her şey Eskizle Başladı” sergisiyle start  veriyor. Ocak ayının 11’inde kapılarını açacak “eskiz sergisi”, tasarımın farklı disiplinlerinden profesyonellerin fikir defterinden kopmuş birer yaprağın buluşması olarak nitelenebilir. Fikirlerin doğduğu yere şahitlik yapmak, sonraki   jenerasyonları motive etmek ve yaratıcılığın en özgür, en özgün halini arşivlemek serginin en büyük hedefi.
Herşey Eskizle Başladı Sergisi, 11.01. 2011 gecesi gerçekleşecek açılışı ile tasarım dünyasının farklı oyuncularını sıradışı bir ortamda buluşturmayı hedefliyor. Sergi mekanının (Kadıköy)Yoğurtçu Parkı’yla komşu konumu geceyi herhangi bir açılış olmaktan öteye taşıyor; hem “içerisi” hem de “dışarısı” etkinlik alanı haline geliyor. Toplam 300 metrekarelik bir alanda kurulu olan Tasarım Parkı’nın bir duvarı, ziyaretçilerin kullanımına açık dev bir eskiz alanına dönüştürülüyor.

Bir buçuk ay sürecek sergiyi, Herşey Eskizle Başladı adlı kitap taçlandıracak. Türkiye’de tasarımı, farklı disiplinlerden profesyonellerin eskizleriyle tarayacak kitap, genç tasarımcılar için de önemli bir kaynak olacak.
Tasarım Parkı kurucusu tasarımcı  Nursema Öztürk , “Türkiye’deki tasarım dünyasına katkıda bulunmak adına sergiler, workshoplar, yarışmalar düzenleyen Tasarım Parkı, Her Şey Eskizle Başladı sergisi ile fikirlerin kağıttaki izdüşümlerine, tasarımcıların ürünle ilk görsel buluşmasına tanıklık etmek istiyoruz. Sergideki eserlerinin her birini, açıklamaları ve tasarımcılarının tanıtımları ile beraber kitap haline getirerek, gelecek jenerasyonlara faydalanabilecekleri bir kaynak yaratmayı hedefliyoruz.” diyor.
 
Tasarımı ve Tasarımcıyı geliştireceğine inandığımız Tasarım Parkı'nın adımlarını merakla bekliyoruz.

Detaylı bilgi için:  info@tasarimparki.com.tr  veya   0216 348 34 27
Tasarım Parkı- Yoğurtçu çayırı cad. No:22 - 34714 Moda / Kadıköy
( Yoğurtçu Parkı karşısı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder