20 Ocak 2011 Perşembe

Lizbon Mimarlık Trienali


Bu yıl teması "Evlerden Konuşalım" olan Avrupa'nın en genç mimarlık festivallerinden Lizbon Mimarlık Trienali 16 Ocak 2011 tarihinde sona erdi. Delfim Sardo, Sir Peter Cook, Luis Santiago Baptista ve Max Risselada küratörlüğündeki trienal mekan yaratmanın temel bir ifadesi olarak mimari uygulama, kentlilik bilinci ve yaşam kültürünün bileşeni olarak yapı gibi çağdaş mimarlık konularının tartışıldığı bir forum olarak yaşandı.
Simgesel deneylere dayanan "Kuzey ve Güney Arasında" adlı sergide yöresellik, modernist miras ve konut sorunu için yeni çözümler irdeleniyordu. Sir Peter Cook'un ahşap, hafiflik, çim ve deniz gibi geleneksel İskandinav ögelerin konu edildiği "İskandinav Bağlantısı" sergisinde Danimarka, İsveç, Norveç ve Finlandiya'dan projeler sunuldu. Diogo Seixas Lopesile küratörlüğünde hazırlanıp sunulan "Sınırlar : Novartis Davası" adlı bölümde İsviçre ve Portekiz arasındaki ilişki ve konutlaşma incelendi.
Festivalin odağındaki "Cova da Moura Mahallesi'nde İyileştirme" konulu peyzaj ve mimarlık öğrenci yarışmasını kazanan projeler Manuel Aires Mateus küratörlüğünde Museu da Electricidade'da sergilendi.
Tasarımın ve genç tasarımcıların  gelişmesine yönelik bütün yarışma, festival ve organizasyonları destekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder