13 Ocak 2011 Perşembe

2010 Yılının En Yeşil Tasarımları


2010 yılının çevredostu ürünlerinden en beğendiğinizi oylayın!  
Yeşil tasarımın yaşama kattığı kalite ve ekonomiyi destekleyin!
oylamaya sunulanlar arasında bir sehpa ya da lamba ilginizi çekecek,  ya da ünlü bir imzanın veya dev bir markanın yeşil tasarımından etkileneceksiniz:
http://inhabitat.com/top-6-product-posts-of-2010-vote-for-your-favorite/  

Ayodhyatra tasarımı Secret Garden koleksiyonunda her tablo-sehpa yüzey camı altına yerleştirilen yosunlarla tasarlanan mini peyzaj Amazon yağmur ormanlarını veya Toskana dağlarını evinize taşıyor.

 Grove tasarımı el yapımı gravür deseniyle, doğal balmumu ve yağlardan üretilen, çevreci iPhone kılıfı diğer plastik seçeneklerinden hem daha sıcak görünüyor, hem de bambu ağacının doğadostu özelliğini taşıyor. 

 Pramac markasıyla Philippe Starck tasarımı "Revolutionair" adlı rüzgar türbini bahçe ya da çatısına yerleştirildiği ev için gerekli gündelik enerjiyi üretiyor.

IKEA ürünü SOLIG aydınlatma armatürleri günışığını elektrik ışığına dönüştüren pilleriyle,  akkor ampulden dört kat uzun ömürlü ve yüzde 70 enerji tasarruflu LED ampulüyle, birbirinden şık modelleriyle güneş enerjisini gündelik yaşama taşıyor.

PlanOn PrintStick yazıcı bir laptop çantasına sığacak kadar küçük ve hafiftir. Şarj edilebilir pilleri ve termal baskı teknolojisiyle çok yönlü enerji tasarrufu sağlamakta ve cep telefonuna da bağlanabilmektedir. 
 Apple tablet uygulamasıyla yazılı basın yerine bilgisayar üzerinden okumayla  birkaç ağacı kesilmekten kurtarabilirsiniz. Tabletlerle film ve TV şovları da izlenebiliyor.


 Kaynak: http://inhabitat.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder