18 Aralık 2010 Cumartesi

Kahraman Bostan Yapılaşmaya Karşı


Kuzguncuk Bostanı İle İlgili Yapılaşmaya HAYIR
İmza Kampanyası sürüyor:
www.kahramanbostan.org

" Kuzguncuk Bostanı, namı diğer İlya'nın Bostanı 1990, 2000 senelerindeki girişimin ardından bir daha 'betonlaşma' tehlikesi ile karşı karşıyadır.
Araziyi kiralama 'hakkını' elinde bulunduran Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 2.Bölge Müdürlüğü, yaklaşık 8 senedir Bostan'da faaliyet gösteren kiracı Akdere Peysaj Mimarlık'a gönderdiği yazıyla, 'söz konusu taşınmazın yap-işlet-devret modeli ile yatırım programına alındığından 2011'e kadar' terk edilmesi gerektiğini belirtmiştir.
Bundan tam 20 yıl önce, bostana ilk beton gölgesi düştüğünde çoluk, çocuk genç, yaşlı bostanımızı korumuştuk. O zaman yanımızda olan akrabalarımızdan, komşularımızdan bazıları artık bizimle değil. Aradan 10 yıl geçti, aynı gölge tekrar belirdiğinde yine aynı sabır, metanet ve ısrarla mücadalemizi sürdürdük, geride kalanlar ve yeni gelenlerle.
İlk müdahaleden sonra aradan tam 20 yıl geçti, o gün annesinin kucağında bostana sahip çıkan bebekler bugün yine bostana sahip çıkacaktır. Çünkü bostan bize atalarımızdan mirastır ve tıpkı bizim soluduğumuz kokusunu çocuklarımız da soluyacaktır.
Kuzguncuk Bostanı Kuzguncuk'un hafızasıdır, nefesidir, rengidir!
Ne tarihimize ne soluğumuza ne yeşilimize dokundurtmayalım!
Bostan her daim yeşil kalsın!
"
 

Ülkemizde doğal hayatı ve kent yaşamını tehdit eden plansız bir yapılaşma rüzgarı esiyor. Yeşil alanların giderek azaldığı, yaşanabilir komşuluk birimlerinin yerini ruhsuz ve kimliksiz beton kütlelerin aldığı bir yaşama doğru doludizgin ilerlemekteyiz.
Gelecek nesillere bir ağaç gölgesi aktarabilmek için olan bitene daha duyarlı olmak gerekiyor.

Kaynak: http://www.kahramanbostan.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder