26 Aralık 2010 Pazar

Bir Kaşık Tasarla


 " Design a Spoon - Bir Kaşık Tasarla " : Alessi ile Domus tarafından düzenlenen  tasarım yarışmasında, uluslararası davetli beş tasarımcı bir servis kaşığı tasarlayacak.

1950
yılında Editoriale Domus tarafından
İtalya'da Gümüş Kaşık adıyla yayımlanan kitap 12.000 'den fazla geleneksel ve yenilikçi yemek tarifiyle yemek kitabı yayımcılığında silinmez bir iz bırakmıştır.
René Gruau, Tullio Pericoli, Bruno Munari gibi tasarımcıların elinden çıkan, İtalya'da iki milyon ve dünya çapında da bir milyondan fazla satan Gümüş Kaşık Japonca dahil olmak üzere on dile çevrilirken kitabın sürekliliği, dijital ortama geçişi ve I-phone uygulaması da başarı grafiğini yükseltti.
" Ağzında gümüş kaşıkla doğmuş " : Onaltıncı yüzyılda İngiltere'deki zor yaşam koşullarına vurgu yapan bu deyim kitaba uğurlu gelmiş. Aynı şekilde " Design a Spoon - Bir Kaşık Tasarla " yarışmacılarına da şans getirmesi bekleniyor.

Giovanna Mazzocchi ( Editoriale Domus Başkanı ), Alessandro Mendini ( Domus Editörü ),  Alberto Alessi ( Alessi
Başkanı ), Joseph Grima ( Domus Yazı İşleri Müdürü ) ve Cleliad'Onofrio ( Gümüş Kaşık  Başeditörü ) dan oluşan yarışma jürisi Ocak ayında toplanacak ve sonuçlar Nisan ayında Editoriale Domus tarafından açıklanacak.
Yarışma Domus, Domusweb ve
  Cucchiaio d'Argento (The Silver Spoon) web sayfası:
http://www.cucchiaio.it/  tarafından izlenecek ve yayınlanacak

Başarısını zaman içinde gelişerek ispatlamış bir yemek kitabından yola çıkarak düzenlenen bu yarışmada olduğu gibi tasarımın görevi insan yaşamının kalitesini yükseltmek ve yaratıcılıkla renklendirmektir.
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder