3 Aralık 2010 Cuma

Avrupa Tasarımı Yeniden Yorumluyor


Avrupa Komisyonu Brüksel’de 25-26 Kasım 2010 tarihlerinde, “Design & Learning” adı altında bir toplantı düzenledi. “Creativity and Innovation” yılı kapsamında Avrupa’da edinilen deneyimin sonucunda tasarımın karakteristik ve temel değerlerden biri olduğu görüşünün pekişmesi sonucu Avrupa Komisyonu böyle kapalı bir toplantı yolu ile profesyonellerle fikir alışverişinde bulundu. Davet yolu ile katılımın sağlandığı toplantıya Türkiye’den sadece TAG Platform katıldı.

Tasarımın Avrupa’nın geleceği için üstlenmesi beklenen rolün önemine dikkat çekilen toplantıda üç ana başlık tartışıldı:
1-Tasarım eğitimi
2-21. Yüzyılda eğitimde tasarımın önemi
3- Tasarım, inovasyon ve kültür
Bu başlıklar altında üniversite, kurum ve sivil toplum kuruluşlarından toplantıya katılan profesyoneller görüş ve önerilerini aktardı. Tasarımın sadece tasarımcıların ilgilendiği bir alan olmanın ötesine geçtiği yapılan tartışmalarda net bir şekilde anlaşılıyordu.

TAG Platform’un üyelik sürecini içinde bulunduğu Design for All Europe ağı toplantıya 15 üyesinden temsilciler ile katıldı. Herkes için tasarım ve çeşitlilik için tasarım konularına sıklıkla dikkat çekildi ve bu tasarım yaklaşımının benimsenmesi için yürütülebilecek aktiviteler de tasarlanmaya başlandı.

TAG Platform olarak bu önemli toplantının sonuçlarını ve çıktılarını takip etmeye ve paylaşmaya devam edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder