7 Temmuz 2014 Pazartesi

Bloom: Kent Oyuncağı

Kentsel oyuncak temasıyla yola çıkan, Alisa Andrasek ve Jose Sanchez tarafından tasarlanan “Bloom: theGame”, ilk defa 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda konuklarını selamlamasından bu yana; kentte yeni formasyonlar üretmeye devam ediyor.



Tasarımcılarının, kamusal alanda kolektif bir üretime teşvik için tasarlanmış kentsel oyuncak, olarak tanımladığı BLOOM projesi; adını tek bir forma sahip olan “bloom” olarak adlandırılan modüllerden alıyor. İlk görücüye çıkışı olan 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda konuk ve izleyicilerin kenti deneyimlemesini amaçlayan tasarım; rengini, o yıl olimpiyatların resmi rengi olan neon pembesinden almakta. Tasarım, tek bir boyut ve şekle sahip modüllerin, 3 farklı birleşim noktasıyla farklı kombinasyonlar elde edilmesine olanak sağlıyor. 

Enerjisini kullanıcısından alan tasarımın ilk yerleştirmesi, 2012 yılında  University College London’da yer alan Victoria Parkı’nda gerçekleştirilmiş; tüm gün kullanıcılarıyla olan ilişkisinin kayıt altına alındığı ve bu sonuçların sosyal meday yoluyla paylaşıldığı videoyu aşağıda bulabilirsiniz. Kentsel deneyimin yanısıra; tasarım sürecine kullanıcıyı dahil etmeyi başaran proje bugünlerde dünyanın bir çok noktasında, farklı yaş grupları ve kullanıcı örnekleriyle; okul, sergi, etkinlikler aracılığıyla farklı deneyimleri depolamaya devam ediyor.


BLOOM'un kullanıcılarla ilişkisini inceleyebilmeniz için Flickr hesabına; bugün devam eden çalışmalar için resmi sayfasına bakabilirsiniz.
Daha fazla bilgi için:

Bloom the Game Official Page, http://www.bloom-thegame.com/main/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder