2 Kasım 2010 Salı

Tasarımı anlamak: Uluslararası İstanbul Tasarım Bienali


Yaşamımız bir tasarımlar bütünüdür, tasarım disiplinlerinin hepsi insan hayatını kolaylaştırmak ve yaşam kalitesini yükseltmek adına vardır. TAG Platform'un kuruluşundan beri desteklediği tasarımın önemini vurgulayarak toplumu bilinçlendirmeyi hedefleyen hareketlere bir yenisi daha ekleniyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Türkiye’de bir ilke daha imza atarak, 2012 yılından itibaren Uluslararası İstanbul Tasarım Bienali’ni hayata geçiriyor. Tasarımı anlamak, anlatmak ve bu konudaki farklı tartışma noktalarını İstanbul’un kültür ve sanat yaşamının gündemine getirmek hedefiyle yola çıkan Uluslararası İstanbul Tasarım Bienali’nin ilki 2012 yılında gerçekleştirilecek. Tasarım Bienali’ne kadar olan hazırlık sürecinde sempozyum, atölye çalışmaları ve sergilerden oluşan çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu kapsamdaki ilk etkinlik, 2-3 Aralık 2010 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenecek Uluslararası İstanbul Tasarım Sempozyumu olacak.

Tasarım adına heyecan verici bienalden beklenen Herkes İçin Tasarım’a yer verilerek doğru örneklerle farkındalık yaratılmasıdır.  Umarız ki; kent ve kentlilik adına büyük değişimlere tanık olduğumuz şu günlerde Tasarım Bienali İstanbul için büyük bir fırsat olur.


Kaynak:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder