1 Mayıs 2010 Cumartesi

Bolluk ve Bereket Tohumları

Şangay 2010 İngiltere Pavyonu "Daha iyi Kent, Daha iyi Yaşam" sloganından ilham alan tasarımcı Thomas Heatherwick tarafından Milenyum Tohum Bankası'ndan alınan tohumlar taşıyan 60.000 şeffaf çubukla giydirilmiş.   
Ticaret ve Finans Yöneticisi
Sir Andrew Cahn,  pavyon hakkında şunları söylüyor:
"İngiltere Pavyonu Çin'de şans sembolü olan ‘Dandelion’ olarak anılmaya başladı bile. Dünyanın en hızlı gelişen en büyük ekonomisine sahip olan Çin, bu fuarın katkısıyla gelecekte İngiliz ekonomisinin  merkezi olacaktır."


Thomas Heatherwick, yapının karmaşık strüktürünü oluşturmayı ekibin muhteşem başarısı olarak görüyor ve yeni tamamlanan Tohum Katedrali'ni gezecek milyonlarca ziyaretçinin mekanı değerlendirmesini heyecanla beklediğini söylüyor.

Tohum Katedrali  İngiltere Pavyonu'nun merkezinde, 20 metre yüksekliğinde ve 60 bin şeffaf çubukla kaplanmış bir yapı. Çubukların uzunluğu 7,5 metre ve her birinin içinde bir veya birden fazla tohum bulunuyor. Güniçinde optik çubuk özelliği gösteriyor ve içeriyi aydınlatıyor.Geceleyin çubuklardaki ışık kaynağı yapıyı  aydınlatıyor. Rüzgarda yapının yüzeyindeki "tüyleri" hareketleniyor ve organik bir görüntü yaratıyor. Tohumların kaynağı : Kunming  Botanik Enstitüsü , Kraliyet Botanik Bahçeleri ve Milenyum Tohum Bankası

Kraliyet Botanik Bahçeleri Müdürü Prof. Stephen Hopper'ın yorumu : "İngiliz Pavyonu Projesi'ne özellikle 2010 Uluslararası Biyoçeşitlilik Yılı'nda katılmaktan zevk duyuyoruz. Dünyanın pek çok  yerindeki tohum bankalarından derlenmiş tohumlar insanlığa ve gelecek nesillere yenilikçi, uyumlu, dayanıklı ve daha iyi bir yaşam getirecektir."

 

Fuar Komitesi Müdürü Simon Featherstone'a göre : " Etkileyici görüntüsüyle, tek defalık ve benzersiz tasarımıyla  gurur sebebi Tohum Katedrali çalışanları ziyaretçilere İngiliz konukseverliğini gösterirken motive ediyor."
Çinli yatırımcılarla karşılıklı çıkarların gözetileceği 1000 toplantı programlanmış. Fuar süresince pavyon etrafında "doğa ve kent" konulu sokak tiytrosu ve enstalasyonlarla peysaj ve mimarlık geleneği tanıtılacak.


The British Council  İngiltere Pavyonu'nun sponsoru ve kültür programını koordine ediyor. Programda  yaratıcı ve yenilikçi İngiltere'yi sanat, ticaret, kültür, spor , bilim ve eğitim alanlarında  tanıtan etkinliklerle İngiltere Pavyonu yanısıra Expo Park, Şangay çevresi ve Çin'de uluslararası sahneye taşımayı hedefliyor.

İngiltere Pavyonu / Şangay Expo 2010 Tasarımcı :  Thomas Heatherwick

Kaynak : http://www.dezeen.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder