10 Mayıs 2010 Pazartesi

TOPLUMUN YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTMEK İÇİN “HERKES İÇİN TASARIM” DİYORUZ!

TAG Platform olarak tasarımın yaşamın her alanında insanların hayatını kolaylaştırmak ve kalitesini artırmak için varolduğunu topluma anlatmak ve bu bilinci yaymak istiyoruz. Tasarım bir lüks değil, bir ihtiyaçtır ve her bireyin temel haklarından biridir. Kentlerden evimizdeki mekanlara kadar her yerde her ölçekte tasarımla yaşıyoruz. EIDD – Design For All Europe’un da dediği gibi biz de “İyi tasarım destekler, kötü tasarım engeller” diyoruz.




Bu konuya dikkati çekmek ve bir adım atmak için EIDD yönetim kurulu başkanı Finn Petren ve dış ilişkiler yöneticisi Pete Kercher’i Türkiye’ye davet ettik. EIDD temsilcileri 20 Mayıs 2010 günü Bilgi Üniversitesi Silahtarağa kampüsünde bir konferans verecekler. Hem deneyimlerini aktaracaklar hem de Türkiye’de bu harekete ilgi duyanlarla tanışma fırsatı bulacaklar.



22 Avrupa ülkesinde “herkes için tasarım” ile “herkes için yaşanabilir kentler” için çalışmalarını sürdüren sivil toplum örgütlerinin biraraya gelmesi ile kurulan EIDD- Design For All Europe platformu, katılımcılığı, eşitliği ve sürdürülebilirliği öncelikleri olarak belirleyen bu tasarım felsefesini, tasarımcı, üretici ve kullanıcıya benimseterek bu anlayışı yaygınlaştırmak ve yaşam kalitesini artırmak için çalışıyor.



Konferans, EIDD, TAG Platform, Kale Tasarım Merkezi ve Bilgi Üniversitesi Tasarım Kültürü Yönetimi Programı’nın işbirliği ile düzenleniyor. TAG Platform olarak EIDD’nin ilk Türk katılımcısı olmak üzere üyelik süreci de bu organizasyon ile başlatmış oluyoruz.



Tüm tasarımcıları, mimarları, üreticileri ve öğrencileri bu konferansa bekliyoruz.



Tarih: 20 Mayıs 2010 Perşembe

Saat: 18.30

Yer: Santral İstanbul, E 3 101 No’lu Salon, Silahtarağa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder