23 Nisan 2010 Cuma

ENERJİNİN TASARIMI : TASARIMIN GÜCÜ

Milano2010
Akıllı Kafes Galerisi
Tasarım: Jaime Hayón

 Milano 2010 tasarım fuarında ispanyol  tasarımcı Jaime Hayón tarafından italyan güç kaynağı üreticisi  Enel için düzenlenen yerleştirme Interni Think Tank kapsamında yeraldı. 

 

Akıllı Kafes Galerisi siyah ve beyaz kafes strüktürünün düğüm noktalarındaki  LED aydınlatmayla sunuldu.  

Hayón'un kafesin içinde yerleştirdiği  yüzeyi fotovolta hücreleriyle kaplı masa,  asılı pervaneler  ve hareketli seramik vazolar kırmızı kablolardan oluşan bir aks üzerine yer alıyordu.


 Tasarlanan bu hayal dünyası  yenilenebilir enerjinin farklı biçimlerini biraraya getiriyor.
Galeri  sürekli değişim içinde olan aydınlık bir kafes içinde, steril  fakat aynı zamanda dinamik ve sarmalayan bir çevre oluşturuyor. Sergilenen mobilyalar, biçim ve işlevsel farklılıklarıyla değişik güç kaynaklarını ve birbirileriyle ilişkilerini ifade ediyor.
Aydınlatma elemanları  fotovolta panelle(güneş enerjisi) kaplı masanın üstüne yansıyarak kırmızı kablolarla bağlı olduğu platformun üstündeki pervaneleri ( rüzgar gücü) ve  seramik vazoları döndürüyor( atom enerjisi) ve böylece hepsini kendi ürettiği enerjiyle hareket ettiriyor.
Tasarım sürecinde  tek tek her bir detayın yaratıcı ve kaliteli ürünlerden oluşturulmasına dikkat eden Jaime Hayon en karmaşık teknolojiyi  anlaşılabilir ve karşılaştırılabilir  haliyle kullanmış.

Kaynak: http://www.dezeen.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder