25 Ocak 2010 Pazartesi

Soya Fasulyesinden Duvarlar Yapmak

Şanghay Expo 2010 Dünya Fuarının teması: "Better Cities Better Lives" yani 'daha güzel şehirler daha güzel yaşamlar'. Elbette sürdürülebilirlik konusu fuar için tasarlanan ülke pavyonlarında özellikle vurgulanmış.

Fuar gibi geçici bir etkinlik için inşa edilen binaların "sürdürülebilir"lik temasıyla tasarlanması ironik görünse de, İsviçre Pavyonu'nu tasarlayan Buchner Bründler Architects ilginç bir çözüm öneriyor: soya fasulyesi liflerinden duvarlar. Böylece yapı, yıkıldıktan sonra iki hafta içinde toprağa karışarak yok oluyor.

kaynak: archdaily.com

1 yorum:

  1. Soya'nın kurtarılan onuru adına sevindim. Çünkü et tüketimi yerine sıkça kullandığımız soyanın damar sertligine ve kardiyo-vasküler hastaliklara karsi vücudu koruduğunu ve beyin fonksiyonlarini güçlendirdiğini öğrenmiştik.Ve fakat içindeki östrojen hormonuna benzer etkideki maddelerin, yüksek dozda alınması meme ve endometrium kanserleri, havucun içindeki beta-karotenin fazla tüketilmesi ise sigara bağımlılarında akciğer kanseri riskini artırdığı söylenmeye başlanmıştı.

    YanıtlaSil