30 Mart 2012 Cuma

2012 Karaköy Olimpiyat Oyunları

21-26 Mart tarihleri arasında“Herkes İçin Tasarım” Atölye Çalışması’nı  
IKSV Tasarım Bienali kapsamında Koray İnşaat sponsorluğunda gerçekleştirdik.
Hedefimiz tasarım farkındalığı yaratmak için bir kampanya tasarlamaktı.


 "Gündelik hayatımızı sürdürürken içinde bulunduğumuz fiziksel çevre bizi engelliyor mu? destekliyor mu?" Sorusunu sorgulayarak çeşitli üniversitelerden katılımcılarımızla birlikte HERKES İÇİN bir kampanya tasarlamaya başladık.


Herkes için tasarım nedir? İletişim tasarımı nedir? Kampanya tasarımı nedir? Konu başlıklarını ilk günden itibaren konunun uzmanlarından dinledik, birlikte tartıştık. 


Gündelik yaşamı zorlaştıran fiziksel engelleri deneyimlemek için katılımcılar ikinci gün değişik rollere bürünerek Karaköy’de alan çalışması yaptı. 


Karaköy farklı ulaşım araçlarının, farklı kentsel altyapıların, farklı kentsel fonksiyonların ve farklı kent kullanıcılarının bir arada bulunduğu ve bienal mekanlarının toplandığı bölge olduğu için seçildi.
Karaköy’ün günlük kullanıcılarının karşılaştığı engeller esprili oyunlar olarak kurgulanarak genel bir olimpiyat konsepti hazırlandı. 2012 Karaköy Olimpiyatları için poster alternatifleri , maskot ve sloganlar tasarlandı. Oyunların isim ve tanımları geliştirildi ve sembolleri tasarlandı. Bölgedeki trafik ve yaya yoğunluk haritaları süperpoze edilerek kusurluluk haritası hazırlandı ve maket üzerinde kusurluluk sembolleriyle uygulandı.
Kampanyanın devamı tüm bienal izleyicilerine girişte verilecek Olimpiyat  biletleriyle sağlanacak. Sosyal / Geleneksel medya paylaşımı ve  İnteraktif harita aplikasyonları ile kampanyaya yaygın olarak katılım hedefleniyor.
27 Mart Salı günü Beyoğlu Gençlik Merkezi’nde sunumu yapılan kampanyamızı izleyin ve siz de katılın:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder