19 Şubat 2010 Cuma

Nasıl Mutlu Mimar Olunur?

Mimarlar dışardan bakıldığında, gerçekten de beğenmedikleri bol, müşkülpesent bir şikayet korosuna benzetilebilir. . İnsan eliyle yapılaşmış tüm bir fiziksel çevreyi kendi sorumluluk alanı olarak belirleyen, eğitim ve meslek yaşamları bakmak ve görmek üzerine kurulmuş bu insanlar görmezlikten gelmeyi beceremedikleri gibi dillerini de tutamazlar, eleştirirler. Eleştirmek mutsuzluk belirtisi sayılamaz elbette ama yine de, mimarlar mutlu mu?
 
How to be a Happy Architect – Nasıl Mutlu Mimar Olunur adlı kitap, ilk görüşte ismi itibarı ile “mutlu bir evliliği nasıl yürütürsünüz?”, “nasıl iyi bir insan olunur”, “işyerinde mutlu olmanın yolları” vb gibi kendine yardım kitaplarının mimarlar için olanı gibi gözükse de aslında oldukça farklı bir bakış açısı sunuyor. Kitabın yazarı Irena Bauman, ekonomik krizin getirdiği durgunluk döneminin mimarlar için yararlı olabileceğini düşünüyor...
Konuyla ilgili yazının tamamı için: http://bit.ly/duNH7S 

2 yorum:

  1. Aragon "Mutlu Aşk Yoktur" demiş ya, o zaman bir mimarın aşık olma yüzdesi iyice düşük...

    YanıtlaSil
  2. mimarlar mutsuz oldukları için mi aşık da olamazlar yoksa mutsuzluk olasılığı yüksek bir durumdan mı kaçınırlar? nasıl bağladınız konuyu buraya?

    YanıtlaSil